TREC SOY PROTEIN ISOLATE 750G Białko sojowe Czekoladowe
IZOLAT BIAŁKA SOJOWEGO. SOY PROTEIN ISOLATE to odżywka wysokobiałkowa zawierająca izolat protein sojowych. To cenne źródło pełnowartościowego białka, charakteryzujące się niską zawartością węglowodanów, tłuszczu i cholesterolu. Pomimo swego roślinnego pochodzenia proteiny wyizolowane z soi mają cechy szczególnie zbliżone do najpopularniejszych białek zwierzęcych. SOY PROTEIN ISOLATE zawiera białko, które przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej. Preparat sugerowany jest jako uzupełnienie białka w codziennej diecie u osób aktywnych fizycznie i sportowców. Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia to 90 g.
SPOSÓB zastosowania: Jednorazową porcję preparatu – 30 g (1,5 miarki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka, używając do tego szejkera lub miksera. Stosować 3 porcje dziennie. W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja do 1,5 godz. Po treningu, a także III porcja przed snem. W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami, a także III porcja przed snem.
Soy protein isolate – zbilansowane białko sojowe dla wegetarian i nie tylko Białko sojowe jako zdrowa i wartościowa alternatywa białkowa
Soja to roślina stanowiąca bogate źródło białka, zawierajaca ponad 30 g protein w 100g. Takim zagęszczeniem białka nie mogą poszczycić się nawet lubiane mięsa (filet z piersi kurczaka dostarcza około 22 g białka). Z tego względu białko sojowe stanowi ochoczo wykorzytywany komponet białkowy w przemyśle spożywczym. Z substartu sojowego pozyskiwane są, podobnie jak w przypadku białek serwatkowych, koncentarty i izolaty białkowe. Izolat białka sojowego, będący kluczowym elementyem Soy protein isolate, to czystsza forma białka jak koncetart, zawierająca mniej niepotrzebnych składników jak węglowodany i tłuszcze, charkatreyzujkąca się stężniem białka ponad 90%. 100 g białko sojowego trec mieści aż 85 g czystych protein, przy zawartości tłuszczu 1g i 4 g węglwodanów. To są cechy naprawdę wysokiej klasy odżywki białkowej.
nieszablonowy skład aminokwasowy białka sojowego
Soja to białko roślinne o szczególnych właściwościach. Sporo roślinnych białek wykazuje deficyty aminokwasów z grupy egzogennych (grupa aminokwasów, których organizm nie potrafi samodzielnie syntetyzować). Białko sojowe, które jest podsatwą produktu Soy protein isolate, gromadzi wszystkie 8 aminokwasów egzogennych. Deficyt któregokolwiek z tych aminokwasów sprawia, że białko nie jest w stanie przyswoić się w pełnym wymiarze. Białkowe sojowe trec zaopatrzone jest we wszystkie kluczowe aminokwasy, dzieki czemu białko może być maksymalnie absorbowne.
Poza tym, iż białko sojowe gromadzi wszystkie aminokwasy z grupy egzogennych, znamionuje się także wysokim stężeniem aminowkasów rozgałęzionych (BCAA). Na tym polu w niczym nie ustępuje wręcz białkom mleka. Na tym jednak nie koniec atutów białka sojowego.
- Białko sojowe trec posiada wszystkie aminokwasy egzogenne, przez co stanowi z łatwością i poprawnie abosrbowane białko
- Białko sojowe trec charakeryzuje się wysoką zawartością BCAA
- Soy protein isolate to wysoka zawartość glutaminy i argininy (wyższa jak w WPC!)
- Soy protein isolate to nieprzeciętne białko dla wegetarian
- Białko sojowe trec jest pozbawione uczulajacej i wywołującej dyskomfort trawienny laktozy
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
**Dzienna porcja artykułu
*** Jednorazowa porcja artykułu
Izolat białka sojowego (94,8%); kakao w proszku dla smaku czekoladowego; aromaty; fruktoza; substancje słodzące – cyklaminian sodu, sacharynian sodu, sukraloza; barwnik dla smaku waniliowego – beta-karoten.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennego spożycia. Suplement diety nie może być używany jako substytut (zamiennik) różnorodnej diety. Dla zdrowia ważna jest najróżniejsza dieta oraz zdrowy tryb życia. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla nieznacznych dzieci.