Bio Białko Serwatkowe Whey protein 500g Diet Food towar jest bogatym źródłem białka - podstawowego budulca mięśni. Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Gromadzi cenne dla zdrowia aminokwasy. To świetny sposób na przekąskę w ciągu dnia lub po wysiłku, bez zbędnych węglowodanów, cukru i nadmiernej ilości tłuszczu.
sugerowany dla osób intensywnie trenujących, aktywnych, chcących posiadać szczupłą i atletyczną sylwetkę. Mleko pozyskiwane do produkcji serwatki pochodzi od krów wypasanych wolno na organicznych łąkach. Co to jest białko serwatkowe? Białko serwatkowe to jedna z dwóch kategorii białek występujących w produktach mlecznych (obok kazeiny) i jest produktem ubocznym przy produkcji serów i jogurtów.
Po przetworzeniu białko serwatkowe jest w głównej mierze sprzedawane w postaci proszku albo mieszane ze sproszkowanymi koktajlami i napojami, które zawierają jeszcze inne elementy odżywcze. Wykorzystywany jest jako uzupełnienie niedożywienia i niedoborów białka lub z zasady w celu zwiększenia wydolności sportowej.
Przed wchłonięciem przez organizm obszerne frakcje białka są rozkładane przez enzymy trawienne organizmu na aminokwasy. Aminokwasy są następnie łączone w różnorodne kompilacje, żeby stworzyć świeże białka, których organizm użyje do budowy mięśni, enzymów, hormonów i innych substancji niezbędnych do budowy i funkcjonowania.
Białko serwatkowe dostarcza wszystkich potrzebnych aminokwasów i jest bardzo bogate w leucynę i cysteinę. Uważa się, że źródła białka leucyny są najsilniejszym wyznacznikiem syntezy i wzrostu białek mięśniowych i dlatego jest preferowanym wyborem dla większości bywalców siłowni.
Na czym polega różnica pomiędzy izolatem a koncentratem? Ponieważ denaturacja może wpływać na aktywność biologiczną pewnych peptydów, bio koncentrat serwatki jest zdrowszy od izolatu. Jednak w zależności od zaimplementowanego cyklu produkcyjnego, izolat mimo wszystko może jeszcze zawierać obfite ilości aktywncyh peptydów.
Izolat białka serwatkowego jest dużo lepiej przyswajalny od koncentratu, ale ma w sobie mniej substancji odżywczych. Izolat vs koncentrat białka - czym kierować się przy wyborze? Przy wyborze artykułu białkowego ważne jest, żeby rozważyć swoje cele, budżet i stan zdrowia.
Pamiętajmy, że koncentraty serwatkowe zawierają widoczną ilości laktozy i każdy z nietolerancją tej substancji powinien ich unikać. Izolaty są bardziej przetworzone, droższe i mogły stracić dużo związków prozdrowotnych, które w nienaruszonym stanie wynajdziemy w bio koncentratach.
Z drugiej jednak strony izolaty zawierają większą ilości białka. Jeśli nie tolerują Państwo laktozy i potrzebują ekspresowo wchłaniającej się odżywki, wybierz izolat białka. Jest on łatwo trawiony przez organizm i nie powoduje skutków ubocznych.
Natomiast najkorzystniejszym wyborem dla osób początkujących i tych, które szukają artykułu w niskiej cenie, będzie bio koncentrat. Jak spożywać? Zalecamy zmieszanie dwóch łyżek stołowych z ulubionym mlekiem, jogurtem albo sokiem (250 ml).
Spożywać 1-3 razy dziennie. Składniki: 100%...