Menu
Zamknij

Biotech Iso Whey Zero Lactose Free 2270g Czekolada + Gallon 1,9L

Odżywki białkowe

Opis

BIAŁKO JAKO PODSTAWOWY BUDULEC MIĘŚNI
Białko to widoczny, jak nie najistotniejszy budulec organizmu człowieka, w szczególności masy mięśniowej, jak dodatkowo tkanki nerwowej i gruczołowej. W nauce istnieje niemało kryteriów podziału białek, aczkolwiek jednym z podstawowych jest podział ze względu na budowę i skład. Białka proste zbudowane są wyłącznie z aminokwasów i możemy do nich zaliczyć m.in. Protaminy,histony, albuminy, globuliny,prolaminy, gluteliny, a także skleroproteiny. Każde ze wspominanej grupy białek prostych na swój sposób, tj. W związku z posiadanymi przez siebie właściwościami oddziałuje na organizm człowieka. Wyróżniają się one z reguły funkcjami, związkami w których można je znaleźć oraz m.in. Przyswajalnością. Z kolei do białek złożonych możemy zaliczyć chromoproteiny, fosfoproteiny, nukleoproteiny,lipidoproteiny, glikoproteiny, metaloproteiny, które podobnie jak białka proste różnią się na ogół składem, działaniem, a mianowicie ośrodkiem działania w organizmie do których są skierowane,, a także lokalizacją w organizmie.
Dla sportowców najważniejszym kryterium jest natomiast podział białka ze względu na wartości odżywcze, w którym wyróżnić możemy białka doborowe tj. Pełnowartościowe, czyli takie które w swym składzie zawierają wszystkie aminokwasy egzogenne, np. Albumina, kolagen, białko jaja kurzego, białko mleka i mięsa, a także białka niedoborowe tj. Niepełnowartościowe, czyli te nie posiadające nawet jednego aminokwasu egzogennego, czyli np. Żelatyna. Tym samym białko można śmiało uznać, za najważniejsze źródło komponentów odżywczych, składające się z aminokwasów stworzonych poprzez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych m.in. Pokarmu czy odżywek.
DLACZEGO koniecznE CI SĄ BIAŁKA?
Białko m.in. Wspomaga utrzymanie masy mięśniowej, gdy trenujesz, jesteś na diecie albo po prostu w życiu powszednim. Twój organizm wymaga większej ilości białek, gdy trenujesz regularnie, niezależnie od tego czy celem jest zwiększenie masy mięśniowej czy redukcja, albo wraz z wiekiem. To białka są po części odpowiedzialne za regenerację uszkodzeń. Co widoczne, poziom białka należy regulować tj. Uzupełniać codziennie, by zagwarantować swojemu organizmowi prawidłowy rozwój.U osób systematycznie ćwiczących na siłowni, zapotrzebowanie na białko rośnie. Co do zasady nie ma też znaczenia czy celem sportowca jest rozszerzenie masy mięśniowej czy też jej redukcja, albowiem w obu przypadkach białko odgrywa znaczącą rolę i przyczynia się tym samym do osiągnięcia zamierzonych celów. W przypadku chęci rozszerzenia masy mięśniowej stanowi podstawę, z którego organizm może syntetyzować białka i produkować mięśnie, natomiast w przypadku redukcji drugim pomaga uniknąć nadmiernej utracie tkanki mięśniowej, regulując przy tym głód.
DLACZEGO POWINIENEŚ KORZYSTAĆ Z SUPLEMENTÓW BIAŁKOWYCH?
Spożywanie koktajli białkowych jest na pewno prędkim, poręcznym i przede wszystkim szczególnie dobrym sposobem na dostarczenie organizmowi stosownej ilości białek. Sporządzenie takiego koktajlu nie wymaga od nas cudów – wystarczy białko w proszku, shaker, trochę wody. Proszek białkowy można pozyskać z mleka, jak na dodatek ze źródeł zwierzęcych, roślinnych lub ich połączenia. Jego wchłanianie może przebiegać momentalnie (30-40 minut), umiarkowanie (1-2 godziny) lub wolno (ponad 2 godziny). Sposób przyrządzenia koktajlu białkowego zależy tylko i wyłącznie od nas samych, ponieważ dzisiejszy rozwój suplementacji oferuje nam spory wachlarz środków zawierających białko. W celu uzupełnienia powstałych wskutek treningu strat białkowych, tj. Szeroko rozumianej regeneracji, obowiązkiem powinna być konsumpcja posiłku białkowego do 30 minut po ćwiczeniach. Dla tych, którzy preferują trening wytrzymałościowy, zaleca się około 20 gramów białka, natomiast dla osób podejmujących trening siłowy do 40 gramów. Po treningu warto uzupełnić także węglowodany. Do koktajlu białkowego można zatem dodać garść płatków owsianych czy owoców, należy pamiętać jednak o podstawowej i najważniejszej zasadzie tzn. Koktajl białkowy powinien smakować, gdyż ma on być nagrodą po ciężkim treningu, a nie przykrym obowiązkiem.
Przygotowując koktajl białkowy należy posiadać na względzie jakość białka. Nie ulega wątpliwości, iż tylko wykorzystywanie korzystnej jakości białka w trafny sposób przysłuży się naszemu organizmowi. Podstawowym komponentyem koktajlu białkowego może być jogurt naturalny, kefir czy maślanka, także serek wiejski lub twaróg. Można wybrać odżywki białkowe. Jedną z takich odżywek jest Iso Whey Zero marki Bio Tech USA.
typy ODŻYWEK BIAŁKOWYCH
Na rynku istnieją trzy rodzaje odżywek białkowych tj. Koncentrat białkowy, nazywany WPC -Whey Protein Concentrate, który w porównaniu do izolatów czy hydrolizatów, jest najtańszą opcją z najmniej przetworzonym białkiem,jest otrzymywany metodą mikro- i ultrafiltracji, mieści do 85% białka.. Izolat białkowy, inaczejWPI- Whey Protein Isolate posiada więcej białka na 100 g niżeli koncentrat i w przypadku białek pozyskiwanych z serwatki, nie posiada jakiegokolwiek tłuszczu, a także laktozyOtrzymywane są, podobnie jak koncentraty, poprzez mikrofiltrację metodą CMFTak precyzyjny cykl oczyszczania powoduje, że preparaty te zawierają choćby 95% białka, w tym jeszcze więcej aminokwasów egzogennych aniżeli koncentraty, przy prawie zerowej zawartości tłuszczów i węglowodanów. Hydrolizat białkowy, tzw. WPH -Whey Protein Hydrolysate analogicznie jak izolat ma wysoką koncentrację białka, z kolei zastosowany wobec białka proces hydrolizy, ma zwiększać jego wchłanialność. Hydrolizaty są adekwatne dla osób z nietolerancją laktozy, bo zawierają do 100% oczyszczonego preparatu, który nieduże ilości, tego białka mlecznego.
ISO WHEY ZERO – CZYLI ODŻYWKA BIAŁKOWA NA MIARĘ oczekiwań!
Jedną z najkorzystniejszych odżywek białkowych dostępnych na rynku jest Iso Whey Zero firmy BioTech USA. Jest to odżywka o bogatej zawartości białka, która w sposób kompletny dostarcza organizmowi potrzebne porcje białka, zezwalające uzupełnić brakujące zapasy białka w diecie. Iso Whey Zero nie jest skierowane jedynie do potężnej grupy docelowej tj. Profesjonalnych sportowców, gdyż mogą ją dodatkowo amatorscy sportowcy. Artykuł ten najczęściej charakteryzuje wysoka koncentracja białka, szczególnie korzystny, oryginalny smakami oraz praktycznie zerową ilością węglowodanów.
Iso Whey Zero to najwyższej jakości, pozbawiany cukru, laktozy* oraz glutenu izolat białka serwatkowego ze komponentyem podstawowym w postaci izolatu native whey, dodanym BCAA i aminokwasami. Uzupełnia dietę, wspomaga przyrost suchej masy mięśniowej, zatrzymuje katabolizm mięśniowy, a także przyspiesza regenerację mięśni, a co najważniejsze zawiera w składzie wyłącznie najwyższej jakości czysty izolat białka serwatki, uzyskiwany metodą CFM*.
Metoda CFM oznacza Cross Flow Microfiltration, a precyzyjnie mikrofiltrację przeprowadzaną w przepływie krzyżowym, polegającą na rozdzieleniu cząsteczek znajdujących się w fazie koloidalnej, wykorzystując różnicę ciśnień po obu stronach membrany (filtrowany roztwór jest w ruchu). Istotą procesu jest jednak to, że prowadzony jest on w obniżonej temperaturze, wobec czego w żaden sposób nie dochodzi do denaturacji struktur białkowych.nieprzystępna procedura tworzenia oraz wymóg zapewnienia stosownych warunków technologicznych sprawia, że koszty produkcji izolatu białek serwatki rosną, co wpływa w dodatku na cenę. Należy jednak zaznaczyć, iż w ten sposób uzyskuje się odżywkę o najwyższej jakości i wartości biologicznej, która rekompensuje poniesione koszty zakupu.
BIOTECH USA ISO WHEY ZERO – ODŻYWKA WŁAŚNIE DLA CIEBIE!
  • komponent podstawowy: Izolat Native Whey
  • arcytrudnie wysoka zawartość białka
  • Z dodatkiem aminokwasów: glutaminy i BCAA
  • szybkie i łatwe wchłanianie
  • Bez cukru, laktozy* i glutenu *
  • Bez środków konserwujących
  • Bez aspartamu

Nasz Izolat Natywnego Białka Serwatki jest stworzony bezpośrednio ze świeżego mleka po pasteryzacji, mikro- i ultrafiltracji w niskiej temperaturze, a następnie poddany procesowi pulweryzacji w specjalnie przeznaczonych do tego suszarniach. Dzięki tej niepowtarzalnej procedurze struktura białka pozostaje zachowana w swej najpełniejszej formie i pozostaje bogata w immoglobulinę (przeciwciała) i laktoferynę (będącą częścią układu opornościowego).
Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, Iso Whey Zero składa się z bezpiecznych i precyzyjnie dopasowanych komponentów.
CZYM JEST NIETOLERANCJA LAKTOZY?
Laktoza, znana także jako cukier mleczny jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-8% suchej masy mleka. Laktoza jest nam konieczna na ogół w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, że w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Teraz niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.