Menu
Zamknij

Bio Tech Iso Whey Zero 2270g Banana

Odżywki białkowe

Opis

BIAŁKO JAKO PODSTAWOWY BUDULEC MIĘŚNI
Białko to wyraźny, jak nie najistotniejszy budulec organizmu człowieka, w szczególności masy mięśniowej, jak na dodatek tkanki nerwowej i gruczołowej. W nauce istnieje sporo kryteriów podziału białek, ale jednym z podstawowych jest podział ze względu na budowę i skład. Białka proste zbudowane są wyłącznie z aminokwasów i możemy do nich zaliczyć m.in. Protaminy,histony, albuminy, globuliny,prolaminy, gluteliny, a także skleroproteiny. Każde ze wspominanej grupy białek prostych na swój sposób, tj. W związku z posiadanymi poprzez siebie właściwościami oddziałuje na organizm człowieka. Wyróżniają się one głównie funkcjami, związkami w których można je znaleźć oraz m.in. Przyswajalnością. Z kolei do białek złożonych możemy zaliczyć chromoproteiny, fosfoproteiny, nukleoproteiny,lipidoproteiny, glikoproteiny, metaloproteiny, które podobnie jak białka proste różnią się zwykle składem, działaniem, a mianowicie ośrodkiem działania w organizmie do których są skierowane, i lokalizacją w organizmie.
Dla sportowców najważniejszym kryterium jest natomiast podział białka ze względu na wartości odżywcze, w którym wyodrębnić możemy białka doborowe tj. Pełnowartościowe, czyli takie które w swym składzie zawierają wszystkie aminokwasy egzogenne, np. Albumina, kolagen, białko jaja kurzego, białko mleka i mięsa i białka niedoborowe tj. Niepełnowartościowe, czyli te nie mające nawet jednego aminokwasu egzogennego, czyli np. Żelatyna. Tym samym białko można śmiało uznać, za najważniejsze źródło komponentów odżywczych, składające się z aminokwasów produkowanych przez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych m.in. Pokarmu czy odżywek.
DLACZEGO koniecznE CI SĄ BIAŁKA?
Białko m.in. Wspomaga utrzymanie masy mięśniowej, gdy trenujesz, jesteś na diecie albo po prostu w życiu codziennym. Twój organizm wymaga większej ilości białek, gdy trenujesz regularnie, niezależnie od tego czy celem jest rozszerzenie masy mięśniowej czy redukcja, albo wraz z wiekiem. To białka są po części odpowiedzialne za regenerację uszkodzeń. Co pokaźne, poziom białka należy regulować tj. Uzupełniać codziennie, by zagwarantować swojemu organizmowi poprawny rozwój.U osób systematycznie ćwiczących na siłowni, zapotrzebowanie na białko rośnie. Co do zasady nie ma również znaczenia czy celem sportowca jest zwiększenie masy mięśniowej czy również jej redukcja, albowiem w obu przypadkach białko odgrywa stanowczą rolę i przyczynia się tym samym do osiągnięcia zamierzonych celów. W przypadku chęci powiększenia masy mięśniowej stanowi podstawę, z którego organizm może syntetyzować białka i stwarzać mięśnie, natomiast w przypadku redukcji drugim pomaga uniknąć nadmiernej utracie tkanki mięśniowej, regulując przy tym głód.
DLACZEGO POWINIENEŚ KORZYSTAĆ Z SUPLEMENTÓW BIAŁKOWYCH?
Spożywanie koktajli białkowych jest na pewno szybkim, ergonomicznym i przede wszystkim niezwykle prawidłowym sposobem na dostarczenie organizmowi odpowiedniej ilości białek. Sporządzenie takiego koktajlu nie wymaga od nas cudów – wystarczy białko w proszku, shaker, trochę wody. Proszek białkowy można pozyskać z mleka, jak również ze źródeł zwierzęcych, roślinnych albo ich połączenia. Jego wchłanianie może przebiegać ekspresowo (30-40 minut), umiarkowanie (1-2 godziny) lub wolno (ponad 2 godziny). Sposób przyrządzenia koktajlu białkowego zależy tylko i wyłącznie od nas samych, ponieważ dzisiejszy rozwój suplementacji oferuje nam duży wachlarz środków zawierających białko. W celu uzupełnienia powstałych wskutek treningu strat białkowych, tj. Szeroko rozumianej regeneracji, obowiązkiem powinna być konsumpcja posiłku białkowego do 30 minut po ćwiczeniach. Dla tych, którzy preferują trening wytrzymałościowy, zaleca się około 20 gramów białka, natomiast dla osób podejmujących trening siłowy do 40 gramów. Po treningu warto uzupełnić także węglowodany. Do koktajlu białkowego można zatem dodać garść płatków owsianych czy owoców, należy pamiętać jednak o podstawowej i najważniejszej zasadzie tzn. Koktajl białkowy powinien smakować, gdyż ma on być nagrodą po ciężkim treningu, a nie przykrym obowiązkiem.
Przygotowując koktajl białkowy należy mieć na względzie jakość białka. Nie ulega wątpliwości, iż tylko stosowanie dobrej jakości białka w adekwatny sposób przysłuży się naszemu organizmowi. Podstawowym elementyem koktajlu białkowego może być jogurt naturalny, kefir czy maślanka, także serek wiejski lub twaróg. Można wybrać odżywki białkowe. Jedną z takich odżywek jest Iso Whey Zero marki Bio Tech USA.
warianty ODŻYWEK BIAŁKOWYCH
Na rynku istnieją trzy rodzaje odżywek białkowych tj. Koncentrat białkowy, nazywany WPC -Whey Protein Concentrate, który w porównaniu do izolatów czy hydrolizatów, jest najtańszą opcją z najmniej przetworzonym białkiem,jest otrzymywany metodą mikro- i ultrafiltracji, gromadzi do 85% białka.. Izolat białkowy, inaczejWPI- Whey Protein Isolate gromadzi więcej białka na 100 g niżeli koncentrat i w sytuacji białek pozyskiwanych z serwatki, nie posiada jakiegokolwiek tłuszczu i laktozyOtrzymywane są, podobnie jak koncentraty, poprzez mikrofiltrację metodą CMFTak dokładny cykl oczyszczania powoduje, iż preparaty te zawierają choćby 95% białka, w tym jeszcze więcej aminokwasów egzogennych niż koncentraty, przy prawie zerowej zawartości tłuszczów i węglowodanów. Hydrolizat białkowy, tzw. WPH -Whey Protein Hydrolysate analogicznie jak izolat ma wysoką koncentrację białka, z kolei zaimplementowany wobec białka proces hydrolizy, ma rozszerzać jego wchłanialność. Hydrolizaty są optymalne dla osób z nietolerancją laktozy, bo zawierają do 100% oczyszczonego preparatu, który niepokaźne ilości, tego białka mlecznego.
ISO WHEY ZERO – CZYLI ODŻYWKA BIAŁKOWA NA MIARĘ oczekiwań!
Jedną z najkorzystniejszych odżywek białkowych przystępnych na rynku jest Iso Whey Zero firmy BioTech USA. Jest to odżywka o bogatej zawartości białka, która w sposób kompletny dostarcza organizmowi niezbędne porcje białka, pozwalające uzupełnić brakujące zapasy białka w diecie. Iso Whey Zero nie jest skierowane jedynie do potężnej grupy docelowej tj. Fachowych sportowców, gdyż mogą ją w dodatku amatorscy sportowcy. Artykuł ten typowo cechuje wysoka koncentracja białka, bardzo prawidłowy, niepowtarzalny smakami i praktycznie zerową ilością węglowodanów.
Iso Whey Zero to najwyższej jakości, pozbawiany cukru, laktozy*, a także glutenu izolat białka serwatkowego ze komponentyem podstawowym w postaci izolatu native whey, dodanym BCAA i aminokwasami. Uzupełnia dietę, wspomaga przyrost suchej masy mięśniowej, zatrzymuje katabolizm mięśniowy oraz przyspiesza regenerację mięśni, a co najważniejsze mieści w składzie wyłącznie najwyższej jakości czysty izolat białka serwatki, uzyskiwany metodą CFM*.
Metoda CFM oznacza Cross Flow Microfiltration, a skrupulatnie mikrofiltrację przeprowadzaną w przepływie krzyżowym, polegającą na rozdzieleniu cząsteczek znajdujących się w fazie koloidalnej, wykorzystując różnicę ciśnień po obu stronach membrany (odfiltrowany roztwór jest w ruchu). Istotą cyklu jest jednak to, iż prowadzony jest on w obniżonej temperaturze, wobec czego w żaden sposób nie dochodzi do denaturacji struktur białkowych.skomplikowana procedura tworzenia, a także wymóg zapewnienia stosownych warunków technicznych sprawia, że koszty produkcji izolatu białek serwatki rosną, co wpływa także na cenę. Należy jednak zaznaczyć, iż w ten sposób uzyskuje się odżywkę o najwyższej jakości i wartości biologicznej, która rekompensuje poniesione koszty zakupu.
BIOTECH USA ISO WHEY ZERO – ODŻYWKA WŁAŚNIE DLA CIEBIE!
  • składnik podstawowy: Izolat Native Whey
  • arcytrudnie wysoka zawartość białka
  • Z dodatkiem aminokwasów: glutaminy i BCAA
  • szybkie i nieskomplikowane wchłanianie
  • Bez cukru, laktozy* i glutenu *
  • Bez środków konserwujących
  • Bez aspartamu

Nasz Izolat Natywnego Białka Serwatki jest stworzony bezpośrednio ze świeżego mleka po pasteryzacji, mikro- i ultrafiltracji w niskiej temperaturze, a następnie poddany procesowi pulweryzacji w specjalnie asygnowanych do tego suszarniach. Dzięki tej unikalnej procedurze struktura białka pozostaje zachowana w swojej najpełniejszej formie i pozostaje bogata w immoglobulinę (przeciwciała) i laktoferynę (będącą częścią układu wytrzymałościowego).
Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, Iso Whey Zero składa się z bezpiecznych i starannie dobranych elementów.
CZYM JEST NIETOLERANCJA LAKTOZY?
Laktoza, znana także jako cukier mleczny jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-8% suchej masy mleka. Laktoza jest nam niezbędna na ogół w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, iż w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

PODOBNE PRODUKTY

Odżywki białkowe, Bio Tech USA Iso Whey Zero - 500 g
od 83 49

4 oferty

Bio Tech USA Iso Whey Zero - 500 g

  • Producent Bio tech 
  • EAN 5999076212941, 5999076212910, 5999076218240, 5999076215027, 5999076212927 
  • Wielkość opakowania 500 g
Porównaj

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.