Menu
Zamknij

ZESTAW MIECZY JAPOŃSKICH SAMURAJSKICH HONSANMAI DO TRENINGU, STAL WARSTWOWANA I WYSOKOWĘGLOWA, R889

Broń treningowa

Opis

komplet MIECZY JAPOŃSKICH SAMURAJSKICH HONSANMAI DO TRENINGU, STAL WARSTWOWANA I WYSOKOWĘGLOWA, R889

UWAGA - towar WYKONUJEMY NA ZAMÓWIENIE - czas realizacji ok 90 dni.


TEN nieszablonowE MIECZE SĄ produkowanE kompletnie RĘCZNIE W śladoweJ KUŹNI.

Miecze pozostały wytworzone według starych japońskich zasad. Ręcznie kute i ręcznie polerowane.
proces ostrzenia w 14 etapach kamieniami o najróżniejszej grubości. Ostrza spektakularnie lśnią w świetle.
Na ostrzach prawdziwy hamon.

Trudno znaleźć tak prawidłowy komplet do treningu w tak niskiej cenie.
Miecze nie tylko do treningu lecz i dla kolekcjonera szanującego wielkie walory estetyczne.

Producent: KUŹNIA MIECZY SAMURAJSKICH (R889)

Katana:

Długość kompletna: 103 cm / 40.6 inch
Długość ostrza: 73 cm / 28.7 inch

Długość rękojeści (tsuka): 27 cm / 10.6 inch

Wakizashi:

Długość kompletna: 76 cm / 40.6 inch
Długość ostrza: 51 cm / 28.7 inch

Długość rękojeści (tsuka): 21 cm / 10.6 inch

Tanto:


Długość całkowita: 51 cm / 20 inch
Długość ostrza: 31 cm / 12.2 inch

Długość rękojeści (tsuka): 15 cm / 5.9 inch

Materiał ostrza: AISI 1095 stal wysokowęglowa oraz stal warstwowana. Hartowanie klasycznie wodą gliną i ogniem
Na ostrzach spektakularny hamon.

wariant ostrza: HONSANMAI

Kawatetsu (zewnętrzna część ostrza) ze stali warstwowanej 8000 warstw

Shintetsu (rdzeń ostrza) ze stali twardej

Ostrza o sporej rozciągliwości

Stopień naostrzenia: bardzo ostre,

Pochwa (saya): twarde drewno, prawdziwa skóra płaszczki i róg

Rękojeść (tsuka) materiał: prawdziwa skóra płaszczki, a także twarde drewno

efektownie i staranie wykonane elementy ozdobne z metalu takie jak, kashira, menuki, fuchi, tsuba i habaki

Waga po zapakowaniu: 4,5 kg

Funkcjonalność: DO TRENINGU


STOJAK NIE WCHODZI W SKŁAD ZESTAWU

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

PODOBNE PRODUKTY

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.